Warmtepomp Doorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Doorn? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Doorn.
warmtepomp-installateur-3941

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcodegebied3941
Netnummer0343 (+31343)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Doorn

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doorn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Doorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze vergelijker ontdek jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3941).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je accurate raadgeving die gaan over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Doorn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €11.800. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Doorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doorn

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Echter, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van actuele subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6700. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25000Geen geluid, relatief duur
Water-water€13800 – €20500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3650 – €6100Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €6525Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2550 – €6650Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Doorn consumeert ongeveer 1730 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €265 tot €375. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €195 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1250m3€749
Buitenlucht2550kWh€487€262
Bodemwarmte1825kWh€337€412
Hybride1600 kWh + 525 M3€524€225

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Doorn?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Utrechtse Heuvelrug. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.heuvelrug.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Doorn. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €750 tot ongeveer €2250. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Doorn (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID all 1111 KW€2400,-
MeetingMD20D6 KW€1750,-
Alpha InnotecSW 132H117 KW€3500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Doorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!