Warmtepomp Elst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Elst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €300,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Elst.
warmtepomp-installateur-3922

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke besparing

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Gas-verbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Elst

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elst kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Elst? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze pagina vind je binnen enkele minuten installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3922).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand vind jij handige informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Elst kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €17.500. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Elst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elst

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27200Passief koelen, hoge investering
Water-water€16500 – €23600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4050 – €6350Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4950 – €7325Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €6700Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Elst gebruikt ongeveer 1550 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €255 tot €330. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2600kWh€524€224
Bodemwarmte1675kWh€374€374
Hybride1475 kWh + 550 M3€561€187

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Elst?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rhenen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de unieke groene lening bij de gemeenten Rhenen. Het betreft een interessante lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.rhenen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Elst. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en kunnen oplopen tot €2950. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Elst (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1775.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID all 99 KW€2200,-
MeetingMD60D19 KW€3050,-
Alpha InnotecSW 102H112 KW€3000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Elst aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!