Warmtepomp Nijehaske

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nijehaske? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nijehaske.
warmtepomp-installateur-8466

 • Helemaal van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8466
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijehaske

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit fors wat versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijehaske kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nijehaske? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina bekijk je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8466).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje ontdek je omvangrijke info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nijehaske kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €22.000. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nijehaske (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijehaske

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2000. De factuur kan men berekenen met allerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25900Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16300 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4450 – €7150Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €7075Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €5400Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nijehaske gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €260 tot €375. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€656
Buitenlucht2300kWh€446€210
Bodemwarmte1725kWh€315€341
Hybride1375 kWh + 600 M3€479€177

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nijehaske?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere mitsen en maren: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente De Fryske Marren. Het betreft een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nijehaske. Hoeveel je krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot plusminus €2850. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijehaske (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ongeveer €1750.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoTBW 65 EVI69 KW€8700,-
TechnecoVulcan 05 ACRM (W/W)7 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-200 FX0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Nijehaske aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!