Warmtepomp Vegelinsoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Vegelinsoord? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Verderop vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vegelinsoord.
warmtepomp-installateur-8467

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8467
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vegelinsoord

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vegelinsoord kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Vegelinsoord? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze pagina lees jij waardevolle verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8467).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder vind je veelzijdige gegevens inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Vegelinsoord kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €25.000. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Vegelinsoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vegelinsoord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De eindfactuur wordt berekend door diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23500Geen geluid, prijzig
Water-water€13600 – €22500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €7250Eenvoudige installatie
Lucht-water€5350 – €7200Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2750 – €6750Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Vegelinsoord gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €260 tot €355. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€657
Buitenlucht2475kWh€453€204
Bodemwarmte1850kWh€322€335
Hybride1400 kWh + 425 M3€486€171

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vegelinsoord?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.defryskemarren.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vegelinsoord. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot gemiddeld €2750. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vegelinsoord (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze om en nabij €1650.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoTBW 2727 KW€4500,-
TechnecoVulcan 06 ACRM (W/W)9 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-300 FX0 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Vegelinsoord aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan zorg je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!