Warmtepomp Delfgauw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Delfgauw? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende elementen. Verderop bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Delfgauw.
warmtepomp-installateur-2645

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante verwarming
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcodegebied2645
Netnummer015 (+3115)
Gas-gebruik M31010 M3
Stroomgebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Delfgauw

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt flink wat onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delfgauw biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Delfgauw? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl doorzoek je in korte tijd de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2645).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Bijgaand bekijk je handige raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Delfgauw kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €17.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.400 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Delfgauw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delfgauw

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25500Veel besparen, prijzig
Water-water€14200 – €22400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €6925Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5350 – €6000Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2350 – €6350Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Delfgauw consumeert pakweg 1010 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €280 tot €365. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €130 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€688
Buitenlucht2425kWh€447€241
Bodemwarmte2025kWh€310€378
Hybride1350 kWh + 600 M3€482€206

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Delfgauw?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Pijnacker-Nootdorp?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.pijnacker-nootdorp.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Delfgauw. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €950 en lopen op tot wel €1700. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Delfgauw (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1550.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWP 37137 KW€5500,-
LGTherma V HU121 U32 / HN1616 NK210 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 121ASX-HT211 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Delfgauw aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!