Warmtepomp Waspik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Waspik? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Waspik.
warmtepomp-installateur-5165

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode-regio5165
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Waspik

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit tal van onderdelen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waspik kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Waspik? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze vergelijker tref jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5165).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Onderstaand ontdek je veelzijdige details omtrent de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Waspik kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €15.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Waspik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waspik

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. D.m.v. de hoge subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23300Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€15500 – €24800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4100 – €6425goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2225 – €5000Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Waspik verbruikt plusminus 1340 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €250 tot €305. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €125 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€738
Buitenlucht2400kWh€509€229
Bodemwarmte1925kWh€362€376
Hybride1375 kWh + 400 M3€546€192

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waspik?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waalwijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Waalwijk. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.waalwijk.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Waspik. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot maar liefst €2400. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Waspik (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0202P37 KW€4850,-
NEXTHERMSmartpack2 Eau/Eau 1716 KW€3400,-
CIATAQUACIAT ILD 180B28 KW€3950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Waspik aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie leidt tot een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!