Warmtepomp Raamsdonk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Raamsdonk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Raamsdonk.
warmtepomp-installateur-5165

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomgebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Raamsdonk

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je vindt tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Raamsdonk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Raamsdonk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze website ontdek je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5165).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop vind jij waardevolle adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Raamsdonk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €12.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Raamsdonk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-raamsdonk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verscheidene facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27900Veel besparen, relatief duur
Water-water€17400 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €6500Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3550 – €7200Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2375 – €5250Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Raamsdonk verbruikt plusminus 1210 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €355. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €145 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€737
Buitenlucht2725kWh€501€236
Bodemwarmte1750kWh€354€383
Hybride1600 kWh + 500 M3€538€199

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Raamsdonk?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Geertruidenberg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er de interessante groene lening via jouw gemeente Geertruidenberg. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.geertruidenberg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Raamsdonk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €750 en kunnen oplopen tot €2100. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Raamsdonk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op grofweg €1925.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0202P38 KW€4950,-
New EnergyNE-B245 / 100 E0 KW€1100,-
CIATAQUACIAT ILD 150B27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Raamsdonk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!