Warmtepomp Sprang-Capelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Sprang-Capelle? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op deze pagina tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sprang-Capelle.
warmtepomp-installateur-5160

 • Volledig van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode-regio5160
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sprang-Capelle

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sprang-Capelle kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Sprang-Capelle? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze tool tref jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5160).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je omvangrijke details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sprang-Capelle kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €25.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Sprang-Capelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sprang-capelle

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27900Hoog rendement, prijzig
Water-water€13500 – €22500Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6900Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4250 – €6100Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2175 – €6600Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Sprang-Capelle verbruikt ongeveer 1340 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €225 tot €385. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €155 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€736
Buitenlucht2750kWh€493€243
Bodemwarmte2075kWh€346€390
Hybride1300 kWh + 575 M3€530€206

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Sprang-Capelle?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze zaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waalwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de duurzame groene lening in de regio Waalwijk. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.waalwijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sprang-Capelle. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot gemiddeld €3000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sprang-Capelle (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1825.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0182P33 KW€4450,-
NefitNEFIT Ventiline2 KW€1500,-
CIATAQUACIAT ILD 302A51 KW€6250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sprang-Capelle aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!