Warmtepomp Valkenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Valkenburg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Valkenburg.
warmtepomp-installateur-6300

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilig alternatief
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcodegebied6300
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Valkenburg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valkenburg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Valkenburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij zonder moeite warmtepomp installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6300).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina tref jij samengestelde adviezen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Valkenburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €225,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €18.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande gasketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.400 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Valkenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valkenburg

Plaatsen in de buurt:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels een interessante subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met velerlei facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26300Veel vermogen, prijzig
Water-water€16900 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €7425Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4750 – €7075Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2975 – €6850Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Valkenburg gebruikt ong. 1190 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €385. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€720
Buitenlucht2675kWh€475€245
Bodemwarmte1600kWh€331€389
Hybride1400 kWh + 450 M3€511€209

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Valkenburg?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Katwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Katwijk. Kort gezegd een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.katwijk.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Valkenburg. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €725 tot doorgaans €2950. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Valkenburg (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Cooper&HunterCH-HP8.0SINK36 KW€1900,-
RemehaMercuria E 6 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XIN 101 exc14 KW€2550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Valkenburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!