Warmtepomp Ritthem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ritthem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ritthem.
warmtepomp-installateur-4389

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan ook werken als airco
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode-regio4389
Netnummer0118 (+31118)
Gas-verbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energiekosten€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ritthem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er is keuze uit verschillende onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ritthem kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Ritthem? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website check je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4389).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische adviezen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ritthem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €230,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €14.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.000 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Ritthem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ritthem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25600Passief koelen, erg duur
Water-water€17600 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5400 – €6925Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2875 – €6650Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ritthem consumeert pakweg 1090 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €225 tot €300. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €160 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€674
Buitenlucht2425kWh€445€229
Bodemwarmte1825kWh€310€364
Hybride1600 kWh + 600 M3€479€195

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ritthem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Vlissingen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Vlissingen. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.vlissingen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ritthem. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot maar liefst €3900. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ritthem (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ongeveer €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30RQSY039B27 KW€3850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + TSA-200025 KW€3800,-
AtlanticExplorer V4 200L0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Ritthem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!