Warmtepomp Oost-Souburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Oost-Souburg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oost-Souburg.
warmtepomp-installateur-4388

 • Duurzame warmte
 • Constante temperatuur
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode-regio4388
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31090 M3
Stroom-verbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energiekosten€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oost-Souburg

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat tal van installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oost-Souburg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oost-Souburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker vergelijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4388).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf bekijk jij handige gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oost-Souburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €11.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.075 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Oost-Souburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oost-souburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3200. De factuur wordt gecalculeerd door verschillende zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26200Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€15400 – €24200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5050 – €6700Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4400 – €6075Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €5800Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oost-Souburg consumeert ongeveer 1090 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €250 tot €320. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €125 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€673
Buitenlucht2475kWh€437€236
Bodemwarmte1875kWh€303€370
Hybride1350 kWh + 525 M3€471€202

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oost-Souburg?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Vlissingen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we een speciale groene lening bij gemeente Vlissingen. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.vlissingen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oost-Souburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot plusminus €1850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oost-Souburg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30RQS-080B50 KW€6150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + ERSD-VM2C25 KW€3800,-
AtlanticExplorer V3 270L C0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Oost-Souburg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!