Warmtepomp Wildervank

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Wildervank? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €230,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wildervank.
warmtepomp-installateur-9648

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige oplossing
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode-regio9648
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wildervank

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wildervank kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wildervank? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze website check jij moeiteloos warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9648).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze website ontdek jij omvangrijke info inzake beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Wildervank kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €18.800. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Wildervank (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wildervank

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €7200. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26700Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15500 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €7350Lage aanschafprijs
Lucht-water€5150 – €7150Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2950 – €5500Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wildervank consumeert circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €210 tot €385. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €180 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€656
Buitenlucht2450kWh€453€203
Bodemwarmte1725kWh€321€335
Hybride1600 kWh + 575 M3€485€171

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wildervank?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veendam?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er de unieke groene lening van je gemeente Veendam. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.veendam.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Wildervank. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot plusminus €2950. Onderzoek doen naar de subsidie in december 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wildervank (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HeliothermHP08SWW10 KW€2800,-
Weishaupt / MonarchWWP L 9 ID5 KW€1800,-
HaierHP200M30 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wildervank aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!