Warmtepomp Leersum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Leersum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Leersum.
warmtepomp-installateur-3956

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcodegebied3956
Netnummer0343 (+31343)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Leersum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat fors wat producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leersum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Leersum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze website vergelijk jij in enkele stappen installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3956).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij bruikbare toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Leersum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €20.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Leersum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leersum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Door middel van een hoge subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2400. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26600Veel vermogen, erg duur
Water-water€17900 – €20500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €6775Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4350 – €6350Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2050 – €6100Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Leersum verbruikt grofweg 1730 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €225 tot €390. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€653
Buitenlucht2775kWh€457€196
Bodemwarmte1600kWh€327€327
Hybride1300 kWh + 550 M3€490€163

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leersum?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Utrechtse Heuvelrug. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.heuvelrug.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Leersum. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €3200. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leersum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID zone 1111 KW€2400,-
Metro ThermCombi 185 BP LS0 KW€1100,-
Alpha InnotecWZSV162K3M16 KW€3400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Leersum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!