Warmtepomp Maarsbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Maarsbergen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €310,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Maarsbergen.
warmtepomp-installateur-3953

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcodegebied3953
Netnummer0343 (+31343)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maarsbergen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maarsbergen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Maarsbergen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze website vergelijk jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3953).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website tref je toepasbare aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Maarsbergen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €11.900. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige HR-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Maarsbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maarsbergen

Omliggende plaatsen:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16300 – €20500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5450 – €6925Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3700 – €6625Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2175 – €6650Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Maarsbergen verbruikt ong. 1730 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €210 tot €310. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €170 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€652
Buitenlucht2600kWh€450€202
Bodemwarmte1700kWh€319€333
Hybride1500 kWh + 600 M3€482€170

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Maarsbergen?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.heuvelrug.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Maarsbergen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 tot wel €2300. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maarsbergen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID zone 99 KW€2200,-
Metro ThermHK200s + L8 Split7 KW€2000,-
Alpha InnotecWZSV62K3M6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Maarsbergen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!