Warmtepomp Maarn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Maarn? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een economische en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei elementen. Hierna check je meer info over een warmtepomp kopen in Maarn.
warmtepomp-installateur-3951

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Royale subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode-regio3951
Netnummer0343 (+31343)
Gasgebruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maarn

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Het aanbod omslaat honderden versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maarn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Maarn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3951).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind jij omvangrijke info aangaande de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Maarn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €18.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Maarn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maarn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3100. De factuur wordt bepaald aan de hand van specifieke factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23800Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13800 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €6850Relatief voordelig
Lucht-water€4400 – €6100Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5450Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Maarn verbruikt om en nabij 1730 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €225 tot €335. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€651
Buitenlucht2650kWh€443€208
Bodemwarmte1875kWh€312€339
Hybride1425 kWh + 500 M3€475€176

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maarn?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.heuvelrug.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Maarn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot maar liefst €1550. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maarn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op om en nabij €1650.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID zone 77 KW€2000,-
Metro ThermMETROAIR AQUA s0 KW€1100,-
Alpha InnotecWZSV162H3M16 KW€3400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Maarn aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!