Warmtepomp Onnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Onnen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Verderop bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Onnen.
warmtepomp-installateur-9755

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Ook in staat woning te koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9755
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Onnen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Onnen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Onnen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je snel (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9755).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek je uitgebreide gegevens aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Onnen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €345,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €24.100. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Onnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-onnen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels de huidige subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7200. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels specifieke onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24000Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17700 – €21400Koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €6300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4650 – €7025Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €6000Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Onnen verbruikt om en nabij 1850 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €270 tot €335. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€686
Buitenlucht2325kWh€473€213
Bodemwarmte1850kWh€336€350
Hybride1325 kWh + 500 M3€508€178

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Onnen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Haren. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.haren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Onnen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €825 tot wel €3050. Nieuwsgierig naar de februari 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Onnen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ongeveer €1950.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLHA.452.LS27 KW€3850,-
Weishaupt / MonarchWWP S 9 IH9 KW€2800,-
HautecHCS-PN-94A (88SF0941SDPA5)20 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Onnen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!