Warmtepomp Glimmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Glimmen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Hierna ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Glimmen.
warmtepomp-installateur-9756

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Klaar voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcodegebied9756
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Glimmen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met diverse installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Glimmen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Glimmen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze website ontdek jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9756).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Bijgaand doorzoek jij accurate info aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Glimmen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €15.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Glimmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-glimmen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. interessante subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6600. Een hybride opstelling is er vanaf €3300. Het prijskaartje wordt getekend door specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24600Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16500 – €22900Beste rendement
Lucht-lucht€4400 – €7075Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €6825Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2825 – €5750Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Glimmen gebruikt circa 1850 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €375. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€687
Buitenlucht2775kWh€481€206
Bodemwarmte1925kWh€344€344
Hybride1350 kWh + 475 M3€515€172

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Glimmen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Haren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Haren. Het is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.haren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Glimmen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot plusminus €3850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Glimmen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2150.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLHA.452.XL27 KW€3850,-
Weishaupt / MonarchWWP S 11 ID11 KW€2900,-
HautecHCS-PN-124A (88SF1201SDPA5)26 KW€4400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Glimmen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie draait uit op een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!