Warmtepomp Voorhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Voorhout? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Op onze website lees je meer info over een warmtepomp kopen in Voorhout.
warmtepomp-installateur-2216

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Voorhout

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorhout heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Voorhout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze vergelijker bekijk je zonder moeite verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2216).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In het volgende stukje tref je veelzijdige adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Voorhout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €13.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Voorhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24300Geen geluid, relatief duur
Water-water€14200 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €6500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4850 – €6750Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €5650Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Voorhout verbruikt ongeveer 1300 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €235 tot €360. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €125 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€659
Buitenlucht2450kWh€435€224
Bodemwarmte1775kWh€303€356
Hybride1375 kWh + 600 M3€468€191

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Voorhout?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Teylingen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Teylingen. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.teylingen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Voorhout. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en kunnen oplopen tot €2600. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Voorhout (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1625.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HSV 9M1-36 KW€1900,-
LennoxEcolean EAR0472SM429 KW€3900,-
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-4KW-H114 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Voorhout aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!