Warmtepomp Sassenheim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Sassenheim? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse facetten. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Sassenheim.
warmtepomp-installateur-2170

 • Minder vervuiling
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode-regio2170
Netnummer0252 (+31252)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sassenheim

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sassenheim heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sassenheim? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze vergelijker vergelijk je waardevolle (verwarmings)installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2170).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hierna vind jij toepasbare aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sassenheim heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.000 en €18.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.600 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Sassenheim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sassenheim

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt getekend door specifieke onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17800 – €22600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4100 – €7300Kan ook als airco werken
Lucht-water€4850 – €6300Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Sassenheim gebruikt ong. 1300 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing varieert van €255 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €145 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€657
Buitenlucht2575kWh€460€197
Bodemwarmte1925kWh€329€329
Hybride1475 kWh + 475 M3€493€164

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sassenheim?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Teylingen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Teylingen. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.teylingen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Sassenheim. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot wel €2650. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sassenheim (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HV 9-1-36 KW€1900,-
LennoxEcolean EAR0351SM422 KW€3200,-
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-14KW-H1311 KW€2400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Sassenheim aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!