Warmtepomp De Zilk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in De Zilk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in De Zilk.
warmtepomp-installateur-2191

 • Minder CO-2 belasting
 • Verwarmen en koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode-regio2191
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroom-gebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Zilk

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Zilk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in De Zilk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina vergelijk jij direct erkende installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2191).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand tref je bruikbare raadgeving over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in De Zilk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €23.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.800 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit De Zilk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-zilk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van een interessante subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17900 – €21100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3950 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4450 – €7475Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €5600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in De Zilk verbruikt circa 1270 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €235 tot €320. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €140 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2525kWh€428€230
Bodemwarmte1600kWh€296€362
Hybride1325 kWh + 350 M3€461€197

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Zilk?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Noordwijkerhout?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Noordwijkerhout. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.noordwijkerhout.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Zilk. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies variëren van €825 tot wel €3050. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Zilk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1900.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HV 12-36 KW€1900,-
LennoxEcolean EAR0431SM425 KW€3500,-
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1312 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice De Zilk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!