Warmtepomp Huisduinen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Huisduinen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Verderop bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Huisduinen.
warmtepomp-installateur-1789

 • Een verantwoorde keuze
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcodegebied1789
Netnummer0223 (+31223)
Gas-gebruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Huisduinen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huisduinen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Huisduinen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website bekijk jij bruikbare warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1789).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Hieronder check je toepasbare raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Huisduinen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €295,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €17.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.325 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Huisduinen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huisduinen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2200. Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24500Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14600 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3950 – €7275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4750 – €6575Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €5250Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Huisduinen verbruikt grofweg 1230 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €260 tot €395. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €180 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€704
Buitenlucht2300kWh€493€211
Bodemwarmte2075kWh€352€352
Hybride1375 kWh + 550 M3€528€176

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Huisduinen?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt slim samen met jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Den Helder?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Den Helder. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.denhelder.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Huisduinen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot gemiddeld €3150. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Huisduinen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLW 140A-HT 212 KW€2500,-
Itho DaalderopWPU 45CO ETECK (03-00138)4 KW€2800,-
AermecCL090H14 KW€2550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Huisduinen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!