Warmtepomp Julianadorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Julianadorp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Verderop vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Julianadorp.
warmtepomp-installateur-1788

 • Een duurzame oplossing
 • Meer leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gasgebruik M31230 M3
Stroomgebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Julianadorp

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Julianadorp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Julianadorp? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina ontdek je waardevolle installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1788).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij uitgebreide gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Julianadorp kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €24.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.550 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Julianadorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-julianadorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2900. De factuur hangt af van specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€16600 – €21900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €7125Kan ook als airco werken
Lucht-water€3600 – €6000Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2650 – €6000Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Julianadorp consumeert ongeveer 1230 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €260 tot €340. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €195 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€703
Buitenlucht2500kWh€485€218
Bodemwarmte1750kWh€344€359
Hybride1450 kWh + 450 M3€520€183

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Julianadorp?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Den Helder?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Den Helder. Het is een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.denhelder.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Julianadorp. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot ongeveer €3450. Benieuwd naar de april 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Julianadorp (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1700.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 121A-LUX 2.010 KW€2300,-
Itho DaalderopWPU 3CO ETECK (03-00171)3 KW€2800,-
AermecCL080H11 KW€2250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Julianadorp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!