Warmtepomp Teroele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Teroele? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Als je iets verders scrollt ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Teroele.
warmtepomp-installateur-8524

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Aangenaam leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8524
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Teroele

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan meerdere toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teroele biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Teroele? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk jij in korte tijd (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8524).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij omvangrijke info aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Teroele kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €24.400. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Teroele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teroele

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels een flinke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride opstelling is er vanaf €3400. De eindfactuur wordt getekend door allerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23500Hoog rendement, prijzig
Water-water€17400 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3600 – €6350Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6950Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2700 – €6450Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Teroele gebruikt ong. 1490 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €245 tot €380. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €190 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€695
Buitenlucht2650kWh€452€243
Bodemwarmte1850kWh€313€382
Hybride1550 kWh + 350 M3€487€209

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Teroele?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Teroele. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €900 tot wel €3000. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Teroele (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
FujitsuWaterstage HT 11F DUO10 KW€2300,-
TheodoorRS-3.6GX/B0 KW€1250,-
EnersoAWK-O 40 EVI35 KW€4650,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Teroele aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!