Warmtepomp Langweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Langweer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Langweer.
warmtepomp-installateur-8525

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8525
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Langweer

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langweer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Langweer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze website check je bruikbare warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8525).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem haalt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Langweer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €14.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.500 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Langweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langweer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3000. De totaalprijs wordt getekend door specifieke zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26400Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14100 – €20100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6925Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3650 – €6850Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2175 – €5250Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Langweer verbruikt plusminus 1490 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2625kWh€459€237
Bodemwarmte2075kWh€320€376
Hybride1525 kWh + 500 M3€494€202

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Langweer?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.defryskemarren.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Langweer. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot gemiddeld €2450. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Langweer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze plusminus €1625.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
FujitsuWaterstage HT 14 DUO11 KW€2250,-
TherconSanistage DSW200+0 KW€1100,-
EnersoAWK-O 47 EVI41 KW€5250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierbij bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Langweer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!