Warmtepomp Boornzwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Boornzwaag? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Boornzwaag.
warmtepomp-installateur-8526

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8526
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Boornzwaag

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit tientallen installaties. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boornzwaag heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Boornzwaag? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze website ontdek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8526).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder bekijk jij handige toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Boornzwaag kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €16.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.150 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Boornzwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boornzwaag

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Middels lucratieve subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €5700. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2200. Het prijskaartje wordt bepaald door specifieke variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26400Veel vermogen, prijzig
Water-water€17600 – €21000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €6800CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3750 – €7500Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €5400Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Boornzwaag gebruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €270 tot €300. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €175 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€697
Buitenlucht2575kWh€467€230
Bodemwarmte2050kWh€328€369
Hybride1375 kWh + 500 M3€502€195

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Boornzwaag?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Boornzwaag. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot plusminus €1900. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boornzwaag (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze plusminus €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage HT 14F DUO11 KW€2400,-
TherconSanistage DSW300H+0 KW€1100,-
EnersoAWK-C 054 KW€1550,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Boornzwaag aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan verhinder je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!