Warmtepomp Hem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hem? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hem.
warmtepomp-installateur-1607

 • Een energieneutrale woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hem

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt velerlei producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hem heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website vergelijk jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1607).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Bijgaand check je toepasbare info inzake de type warmtepompenen wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €235,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €21.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Hem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hem

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via interessante subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24000Veel besparen, dure installatie
Water-water€14200 – €22400Beste rendement
Lucht-lucht€4800 – €6150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5350 – €6150Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2350 – €5900Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Hem verbruikt pakweg 1510 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €205 tot €390. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €185 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€725
Buitenlucht2650kWh€493€232
Bodemwarmte1600kWh€348€377
Hybride1550 kWh + 600 M3€529€196

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hem?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Drechterland. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.drechterland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Hem. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €900 en kunnen oplopen tot €2400. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AermecWRL-H 026 230Volt10 KW€2800,-
ImmergasAudax top 12 ErP8 KW€2100,-
WolfBWL-1-14 A12 KW€2500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!