Warmtepomp Wijdenes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Wijdenes? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Hierna ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wijdenes.
warmtepomp-installateur-1608

 • Duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode-regio1608
Netnummer0229 (+31229)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wijdenes

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijdenes kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Wijdenes? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina doorzoek je waardevolle (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1608).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Bijgaand vind jij praktische info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Wijdenes heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €12.900. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft relevante voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Wijdenes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijdenes

Interessante systemen:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2200. De factuur wordt gecalculeerd door verscheidene facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14900 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5250 – €6175Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4400 – €6175Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6850Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Wijdenes gebruikt om en nabij 1510 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €250 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€726
Buitenlucht2525kWh€501€225
Bodemwarmte1750kWh€356€370
Hybride1575 kWh + 350 M3€537€189

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wijdenes?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Drechterland. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.drechterland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Wijdenes. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot doorgaans €2350. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wijdenes (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ong. €1950.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€250, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
AermecWRL-H 031 230Volt12 KW€3000,-
ImmergasAudax top 16 ErP Mono9 KW€2200,-
WolfBWL-1-14 I12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wijdenes aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!