Warmtepomp Oosterleek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oosterleek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere variabelen. Verderop check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oosterleek.
warmtepomp-installateur-1609

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcodegebied1609
Netnummer0229 (+31229)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oosterleek

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterleek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Oosterleek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website bekijk je bruikbare erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1609).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees jij bruikbare toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Oosterleek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €23.200. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterleek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterleek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Middels de hoge subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13600 – €23600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €6600CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5350 – €6600Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€3000 – €6300Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oosterleek gebruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €265 tot €310. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €165 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€727
Buitenlucht2350kWh€509€218
Bodemwarmte1850kWh€364€364
Hybride1525 kWh + 375 M3€545€182

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterleek?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Drechterland. Dit is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.drechterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oosterleek. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €700 tot wel €3200. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterleek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AermecWRL-H 041 230Volt16 KW€3400,-
ImmergasAudax top 16 Erp10 KW€2300,-
WolfBWL-1S(B)05/230V5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Oosterleek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!