Warmtepomp Herten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Herten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op deze pagina ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Herten.
warmtepomp-installateur-6049

 • Duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode-regio6049
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Herten

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Herten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website check jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6049).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website doorzoek jij omvangrijke adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Herten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €175,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €11.600. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Herten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van ISDE subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7700. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25700Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15300 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €7050Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4750 – €6300Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2675 – €5650Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Herten gebruikt circa 1300 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €280 tot €390. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €145 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€744
Buitenlucht2325kWh€498€246
Bodemwarmte1850kWh€350€394
Hybride1400 kWh + 600 M3€536€208

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Herten?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Roermond?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Roermond. Het is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.roermond.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Herten. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot maar liefst €3250. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Herten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze circa €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XEE 222 ST39 KW€4900,-
PanasonicWH-MXC16H9E816 KW€2900,-
ClimavenetaBWR 0011MS DHW25 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Herten aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!