Warmtepomp Stramproy

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Stramproy? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een voordelige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Stramproy.
warmtepomp-installateur-6039

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode-regio6039
Netnummer0495 (+31495)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stramproy

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stramproy kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Stramproy? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via deze pagina tref je in enkele stappen installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6039).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna tref je handige toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Stramproy kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €190,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.000 en €12.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Stramproy (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stramproy

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van actuele subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €5800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14200 – €20500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4100 – €6900Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4200 – €6125Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €6950Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Stramproy verbruikt pakweg 1450 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €205 tot €335. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €155 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€743
Buitenlucht2700kWh€490€253
Bodemwarmte2000kWh€342€401
Hybride1325 kWh + 550 M3€528€215

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stramproy?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Weert?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval hebben we de interessante groene lening via de gemeente Weert. Het betreft een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.weert.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Stramproy. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot ongeveer €3800. Interesse naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Stramproy (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze circa €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XEE 182 ST34 KW€4400,-
PanasonicWH-MXC12H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaBWR 0011MS MTD26 KW€2650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Stramproy aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!