Warmtepomp Ermelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Ermelo? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ermelo.
warmtepomp-installateur-3851

 • Duurzame warmte
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ermelo

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ermelo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ermelo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool check je zonder problemen installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3851).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze pagina bekijk je accurate informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ermelo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.400 en €17.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.100 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Ermelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ermelo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van lucratieve subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27500Geen geluid, erg duur
Water-water€13300 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €6925CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4850 – €6725goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €5800Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Ermelo consumeert plusminus 1550 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing varieert van €255 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €125 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1250m3€707
Buitenlucht2675kWh€481€226
Bodemwarmte1750kWh€339€368
Hybride1500 kWh + 375 M3€516€191

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ermelo?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ermelo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Ermelo. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.ermelo.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ermelo. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €900 tot gemiddeld €3800. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ermelo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ong. €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS6WH(V)NPE+RWD6+260L14 KW€2700,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI6 (B/W)8 KW€2800,-
ToshibaHWS-1105H + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Ermelo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ermelo, Speuld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!