Warmtepomp Nijkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Nijkerk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Nijkerk.
warmtepomp-installateur-3861

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode-regio3861
Netnummer033 (+3133)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijkerk

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijkerk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Nijkerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van deze pagina doorzoek je direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3861).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische toelichtingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nijkerk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €16.100. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.650 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Nijkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijkerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13200 – €22600Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6825Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4350 – €6900Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €5900Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nijkerk verbruikt circa 1460 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €260 tot €400. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €130 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€721
Buitenlucht2725kWh€505€216
Bodemwarmte1750kWh€361€361
Hybride1350 kWh + 450 M3€541€180

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nijkerk?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nijkerk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Nijkerk. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.nijkerk.eu/. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nijkerk. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 tot wel €2950. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijkerk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1775.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf circa €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-1001.116 KW€2600,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI28 (B/W)27 KW€4350,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM310 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nijkerk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente