Warmtepomp Nootdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Nootdorp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. Op onze website bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nootdorp.
warmtepomp-installateur-2631

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Toekomstbestendig
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcodegebied2631
Netnummer015 (+3115)
Gas-gebruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nootdorp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nootdorp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Nootdorp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door warmtepomprevolutie.nl vind je vandaag nog warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2631).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder tref jij bruikbare raadgeving die gaan over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nootdorp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €13.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.900 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Nootdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nootdorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. de huidige subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De eindfactuur wordt gecalculeerd door velerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24400Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14300 – €22500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €7425Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4600 – €7000Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2300 – €5350Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nootdorp verbruikt pakweg 1010 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €225 tot €330. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €180 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€685
Buitenlucht2650kWh€466€219
Bodemwarmte1875kWh€329€356
Hybride1600 kWh + 450 M3€500€185

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nootdorp?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Pijnacker-Nootdorp?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de regio Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.pijnacker-nootdorp.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nootdorp. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot doorgaans €2250. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nootdorp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 33032 KW€5000,-
LGTherma V HU051 U42 / HN0914 NK26 KW€1900,-
Alpha InnotecLW 310L25 KW€3800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nootdorp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!