Warmtepomp Pijnacker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Pijnacker? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Pijnacker.
warmtepomp-installateur-2641

 • Een verantwoorde keuze
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode-regio2641
Netnummer015 (+3115)
Gasgebruik M31010 M3
Stroom-gebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Pijnacker

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pijnacker kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Pijnacker? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2641).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand bekijk jij veelzijdige details over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Pijnacker kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €16.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.050 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Pijnacker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pijnacker

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7600. Een hybride systeem koop je al vanaf €2900. De totaalprijs wordt berekend door verschillende onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26200Veel besparen, dure installatie
Water-water€15800 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6050Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4850 – €6350Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2600 – €6150Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Pijnacker verbruikt pakweg 1010 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €230 tot €335. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€687
Buitenlucht2700kWh€481€206
Bodemwarmte2100kWh€344€344
Hybride1550 kWh + 575 M3€515€172

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Pijnacker?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalrandvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Pijnacker-Nootdorp?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.pijnacker-nootdorp.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Pijnacker. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €575 tot doorgaans €2700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Pijnacker (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1525.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 330K32 KW€5000,-
LGTherma V HU091 U42 / HN0914 NK28 KW€2100,-
Alpha InnotecLW 81ASX-Lux2.07 KW€1850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Pijnacker aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!