Warmtepomp Haarzuilens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Haarzuilens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op onze website ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Haarzuilens.
warmtepomp-installateur-3455

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M3760 M3
Stroomgebruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energiekosten€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Haarzuilens

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat allerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarzuilens heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Haarzuilens? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website vergelijk je bruikbare installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3455).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Hierna vind je praktische info die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haarzuilens heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €11.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Haarzuilens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarzuilens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via de huidige subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met velerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27400Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€16500 – €21100Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €7025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4050 – €6000goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2425 – €6500Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Haarzuilens gebruikt ongeveer 760 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €230 tot €350. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €145 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€694
Buitenlucht2475kWh€486€208
Bodemwarmte1725kWh€347€347
Hybride1500 kWh + 575 M3€521€174

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Haarzuilens?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Utrecht?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Utrecht. Het is een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.utrecht.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Haarzuilens. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en lopen op tot wel €2250. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haarzuilens (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1625.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELMHP7RL246 KW€1900,-
MasterthermAQ37IC15 KW€3300,-
Alpha InnotecSWP 69169 KW€8700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Haarzuilens aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!