Warmtepomp Schellinkhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Schellinkhout? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Schellinkhout.
warmtepomp-installateur-1697

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode-regio1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schellinkhout

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schellinkhout kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Schellinkhout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1697).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Bijgaand ontdek je samengestelde details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Schellinkhout heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €13.900. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Schellinkhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schellinkhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Dankzij de huidige subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering wordt getekend door diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27600Veel besparen, hoge investering
Water-water€14100 – €21700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €6675Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €6350Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €5050Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Schellinkhout consumeert pakweg 1510 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €275 tot €365. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€661
Buitenlucht2550kWh€456€205
Bodemwarmte1975kWh€324€337
Hybride1375 kWh + 400 M3€489€172

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Schellinkhout?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Drechterland. Kort gezegd een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.drechterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schellinkhout. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot wel €3600. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Schellinkhout (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze pakweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-14KW-H1311 KW€2400,-
InterClima-MTAHOCT 10035 KW€5300,-
AerforTHRON 16T AGR2 ST11 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Schellinkhout aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!