Warmtepomp Best

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Best? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Op deze pagina ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Best.
warmtepomp-installateur-5681

 • Minder impact op het milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcodegebied5681
Netnummer0499 (+31499)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Best

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Best biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Best? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze website doorzoek jij snel en eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5681).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Verderop tref jij samengestelde aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Best kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €13.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne gasketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.700 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Best (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-best

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met diverse aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25900Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14100 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4350 – €6325Zeer betaalbaar
Lucht-water€4750 – €6075goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €5550Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Best verbruikt pakweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €355. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€702
Buitenlucht2800kWh€477€225
Bodemwarmte1750kWh€337€365
Hybride1350 kWh + 600 M3€512€190

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Best?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Best?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Best. Het gaat om een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentebest.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Best. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot plusminus €3250. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Best (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMTERRA SW 42 Twin; 81034842 KW€6000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + EHPX-VM2C11 KW€2400,-
VaillantaroSTOR VWL B 200/50 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Best aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Best.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!