Warmtepomp Eindhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eindhoven? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een economische en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere aspecten. Op deze pagina tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Eindhoven.
warmtepomp-installateur-5600

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Waardevermeerdering huis
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5600
Netnummer040 (+3140)
Gas-gebruik M31190 M3
Stroom-gebruik kWh2760 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eindhoven

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eindhoven kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eindhoven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze pagina doorzoek je zonder problemen leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5600).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees je bruikbare gegevens m.b.t. actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Eindhoven heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €21.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Eindhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eindhoven

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Middels een interessante subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13700 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €6700Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5300 – €6725goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2050 – €6500Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eindhoven gebruikt circa 1190 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schatten we op €220 tot €315. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €125 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€714
Buitenlucht2550kWh€486€228
Bodemwarmte1875kWh€343€371
Hybride1525 kWh + 425 M3€521€193

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eindhoven?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eindhoven?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Eindhoven. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.eindhoven.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Eindhoven. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €1900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Eindhoven (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1675.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA SW 17; 81033922 KW€4000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + TSA-100012 KW€2500,-
VaillantgeoTHERM VWS 380/3 (B/W) (0010018422)43 KW€6100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Eindhoven aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!