Warmtepomp Nuenen, Gerwen en Nederwetten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
warmtepomp-installateur-5671

 • Goed voor het milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze website doorzoek jij binnen enkele minuten installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5671).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij accurate info m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €15.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride systeem is er vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verscheidene zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23000Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13000 – €21200Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7450Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4400 – €7150Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €7000Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten gebruikt ong. 1660 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €250 tot €390. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€734
Buitenlucht2500kWh€514€220
Bodemwarmte1900kWh€367€367
Hybride1525 kWh + 600 M3€551€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.nuenen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot maar liefst €1500. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nuenen, Gerwen en Nederwetten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze zo’n €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ImmergasMagis Pro 8 ErP6 KW€1900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + ERST20D-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 + VWW 11/4 SI (0010016678)12 KW€3000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nuenen, Gerwen en Nederwetten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nuenen, Gerwen, Nederwetten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente