Warmtepomp Hazerswoude-Rijndijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hazerswoude-Rijndijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hazerswoude-Rijndijk.
warmtepomp-installateur-2394

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode-regio2394
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hazerswoude-Rijndijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er zijn diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hazerswoude-Rijndijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hazerswoude-Rijndijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze pagina vergelijk jij waardevolle warmtepomp installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2394).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij uitgebreide details met betrekking tot populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hazerswoude-Rijndijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €11.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Hazerswoude-Rijndijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hazerswoude-rijndijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt getekend door velerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17400 – €23200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €7400Werkt ook als een airco
Lucht-water€3600 – €7300Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2875 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hazerswoude-Rijndijk verbruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €250 tot €355. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €190 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€673
Buitenlucht2600kWh€458€215
Bodemwarmte1950kWh€323€350
Hybride1425 kWh + 375 M3€491€182

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hazerswoude-Rijndijk?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.alphenaandenrijn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hazerswoude-Rijndijk. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €800 en lopen op tot wel €2900. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hazerswoude-Rijndijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecWWC 160H/X15 KW€3300,-
LennoxeComfort GAH03018 KW€2950,-
Alpha InnotecLW 15014 KW€2550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Hazerswoude-Rijndijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!