Warmtepomp Hazerswoude-Dorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Hazerswoude-Dorp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €330,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Op deze pagina lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hazerswoude-Dorp.
warmtepomp-installateur-2391

 • Minder vervuiling
 • Comfortabel leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcodegebied2391
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hazerswoude-Dorp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hazerswoude-Dorp kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Hazerswoude-Dorp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website doorzoek jij bruikbare warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2391).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Onderstaand bekijk jij accurate informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hazerswoude-Dorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €15.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Hazerswoude-Dorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hazerswoude-dorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt getekend door specifieke aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23500Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17900 – €23700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €6550Relatief lage investering
Lucht-water€4300 – €6625Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2000 – €6100Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hazerswoude-Dorp gebruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €205 tot €355. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€672
Buitenlucht2450kWh€450€222
Bodemwarmte1850kWh€316€356
Hybride1525 kWh + 600 M3€484€188

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hazerswoude-Dorp?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de interessante groene lening via jouw gemeente Alphen aan den Rijn. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.alphenaandenrijn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Hazerswoude-Dorp. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot ongeveer €2650. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hazerswoude-Dorp (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je plusminus €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecWWC 130H/X13 KW€3100,-
LennoxeComfort GAH02514 KW€2550,-
Alpha InnotecLWC 12010 KW€2150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hazerswoude-Dorp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!