Warmtepomp Lageland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Lageland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lageland.
warmtepomp-installateur-9622

 • Volledig van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode-regio9622
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31190 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lageland

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lageland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Lageland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website doorzoek je direct verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9622).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze website doorzoek jij toepasbare raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Lageland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €16.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Lageland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lageland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur kan men berekenen met diverse onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26300Passief koelen, erg duur
Water-water€16700 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7500Eenvoudige installatie
Lucht-water€3700 – €6800Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2550 – €6350Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lageland gebruikt plusminus 1190 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €235 tot €350. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€745
Buitenlucht2425kWh€514€231
Bodemwarmte1675kWh€365€380
Hybride1600 kWh + 400 M3€551€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lageland?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Groningen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening in de regio Groningen. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook http://gemeente.groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lageland. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot ongeveer €2950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lageland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€225, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HeliothermHP08E DX8 KW€2800,-
Weider2SW120eso19 KW€3700,-
GREEGRS-CQ8.OPd/NaD-K6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Lageland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!