Warmtepomp De Moer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in De Moer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €255,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in De Moer.
warmtepomp-installateur-5176

 • Een verantwoorde warme woning
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcodegebied5176
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Moer

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Moer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in De Moer? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5176).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Onderstaand ontdek jij handige raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in De Moer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €14.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit De Moer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-moer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een interessante subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2000. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van verscheidene zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €26100Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €20400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €7475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4650 – €6075Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2850 – €5650Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in De Moer consumeert pakweg 1440 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €275 tot €350. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €130 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€740
Buitenlucht2500kWh€481€259
Bodemwarmte2000kWh€333€407
Hybride1375 kWh + 400 M3€518€222

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in De Moer?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt samen met jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Loon op Zand?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Loon op Zand. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.loonopzand.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Moer. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €575 tot wel €3900. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Moer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1900.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0202P39 KW€5200,-
NIBEF2040-1210 KW€2300,-
CIATAQUACIAT ILD 240B39 KW€5050,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice De Moer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!