Warmtepomp Kaatsheuvel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Kaatsheuvel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende elementen. In het volgende kopje ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kaatsheuvel.
warmtepomp-installateur-5171

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kaatsheuvel

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt meerdere oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kaatsheuvel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kaatsheuvel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze pagina doorzoek jij snel en eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5171).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website bekijk je handige info inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Kaatsheuvel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.300 en €23.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Kaatsheuvel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kaatsheuvel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een royale subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. Het prijskaartje komt tot stand door diverse aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23000Veel vermogen, prijzig
Water-water€14200 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6700Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5300 – €6750Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €6700Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Kaatsheuvel consumeert grofweg 1440 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €235 tot €370. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€739
Buitenlucht2325kWh€517€222
Bodemwarmte2100kWh€370€370
Hybride1600 kWh + 550 M3€554€185

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kaatsheuvel?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Loon op Zand?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Loon op Zand. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.loonopzand.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kaatsheuvel. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €950 en kunnen oplopen tot €1700. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kaatsheuvel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0202P39 KW€5200,-
NIBEF2040-87 KW€2000,-
CIATAQUACIAT ILD 200B32 KW€4350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kaatsheuvel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!