Warmtepomp Rijnsburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Rijnsburg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een economische en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Rijnsburg.
warmtepomp-installateur-2231

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcodegebied2231
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rijnsburg

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijnsburg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rijnsburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website doorzoek jij snel en eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2231).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hierna ontdek je toepasbare informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rijnsburg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €12.800. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Rijnsburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijnsburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op veel lagere gaskosten. Dankzij een interessante subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €7000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De factuur wordt vastgesteld door velerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25900Passief koelen, erg duur
Water-water€18000 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €6375Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5250 – €6225Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €6850Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rijnsburg gebruikt ong. 1190 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €280 tot €330. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €185 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€660
Buitenlucht2725kWh€442€218
Bodemwarmte2000kWh€310€350
Hybride1475 kWh + 450 M3€475€185

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Rijnsburg?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Katwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we de interessante groene lening bij gemeente Katwijk. Het is een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.katwijk.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rijnsburg. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot doorgaans €2950. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rijnsburg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HSV 12M36 KW€1900,-
LennoxEcolean EAR0552SM433 KW€4300,-
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-6KW-H115 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Rijnsburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!