Warmtepomp Boskoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Boskoop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een relatief goedkope en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Hierna bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Boskoop.
warmtepomp-installateur-2771

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode-regio2771
Netnummer0172 (+31172)
Gas-verbruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Boskoop

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boskoop kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Boskoop? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker doorzoek jij in enkele stappen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2771).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hierna tref je omvangrijke toelichtingen inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Boskoop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €23.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Boskoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boskoop

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van diverse facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27200Geen geluid, prijzig
Water-water€13700 – €21400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €7000Werkt ook als een airco
Lucht-water€3700 – €7300Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2750 – €5350Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Boskoop gebruikt pakweg 1440 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €245 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €130 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€704
Buitenlucht2600kWh€486€218
Bodemwarmte2075kWh€345€359
Hybride1425 kWh + 450 M3€521€183

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Boskoop?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Alphen aan den Rijn. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.alphenaandenrijn.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Boskoop. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €2800. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Boskoop (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 42H36 KW€2800,-
LGTherma V HM163M U3213 KW€2600,-
Alpha InnotecLW 101A-LUX 2.08 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Boskoop aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!