Warmtepomp Hillegom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hillegom? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hillegom.
warmtepomp-installateur-2180

 • Volledig van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Netnummer0252 (+31252)
Gas-verbruik M31280 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hillegom

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hillegom kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hillegom? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool ontdek je in enkele stappen leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2180).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website tref jij handige informatie over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hillegom kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €23.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Hillegom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hillegom

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door velerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23300Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15800 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5400 – €6800Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5150 – €7500Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5600Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hillegom verbruikt pakweg 1280 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schommelt tussen €250 tot €370. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€685
Buitenlucht2675kWh€459€226
Bodemwarmte1675kWh€322€363
Hybride1575 kWh + 550 M3€493€192

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hillegom?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hillegom?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening bij de gemeenten Hillegom. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.hillegom.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hillegom. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot gemiddeld €1800. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hillegom (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LennoxHydrolean SWH03557 KW€7500,-
Stiebel-EltronWPL 18 E (227757)10 KW€2300,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5014.5 (B/W)9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hillegom aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Noord, Elsbroek, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!