Warmtepomp Lisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Lisse? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op deze pagina tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Lisse.
warmtepomp-installateur-2161

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Beschikt over koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gas-verbruik M31210 M3
Stroom-verbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energiekosten€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lisse

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lisse kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Lisse? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2161).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij accurate gegevens over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Lisse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.300 en €15.800. We spreken over vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.075 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Lisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lisse

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24000Veel vermogen, erg duur
Water-water€17300 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6325Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4300 – €6625Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €5550Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lisse verbruikt pakweg 1210 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €360. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€696
Buitenlucht2650kWh€459€237
Bodemwarmte2075kWh€320€376
Hybride1375 kWh + 425 M3€494€202

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lisse?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lisse?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er de erkende groene lening bij de gemeenten Lisse. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.lisse.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Lisse. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en kunnen oplopen tot €2350. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lisse (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ong. €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
LGTherma V HU163 U32 / HN1639 NK211 KW€2400,-
Stiebel-EltronLWA 252 Sol (74265)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai NC (B/W)9 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lisse aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in De Loosters, Halfweg, Meer en Duin, De Blinkerd, Meerenburgh, Oranjewijk, Zeeheldenwijk, Bloemenwijk, Centrum, Berkhout, Van Rijckevorsel, Componistenwijk, Schilderswijk, Vogelwijk, Dever, Geestwater, Vrouwenpolder, Lisse Rond, De Engel, Ter Beek, Roovers Broek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!