Warmtepomp Biddinghuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Biddinghuizen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €295,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Hierna vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Biddinghuizen.
warmtepomp-installateur-8256

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Meer leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke besparing

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcodegebied8256
Netnummer0321 (+31321)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Biddinghuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er bestaan verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Biddinghuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Biddinghuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker check jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8256).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand vind jij toepasbare aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Biddinghuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €20.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Biddinghuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-biddinghuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een flinke subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25300Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€14300 – €24400Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6725CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4850 – €6050Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2475 – €5100Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Biddinghuizen gebruikt om en nabij 1330 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €275 tot €365. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €140 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€749
Buitenlucht2625kWh€502€247
Bodemwarmte1850kWh€352€397
Hybride1375 kWh + 350 M3€539€210

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Biddinghuizen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dronten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Dronten. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.dronten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Biddinghuizen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €750 tot maar liefst €2200. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Biddinghuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1850.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-250 E+I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 07 Basis Set (230915)6 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 400 WT0 KW€1000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Biddinghuizen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!