Warmtepomp Swifterbant

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Swifterbant? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Swifterbant.
warmtepomp-installateur-8255

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcodegebied8255
Netnummer0321 (+31321)
Gasgebruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Swifterbant

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit fors wat versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Swifterbant kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Swifterbant? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website lees je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8255).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hierna check je samengestelde toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Swifterbant kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €17.500. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Swifterbant (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-swifterbant

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door meerdere factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €23500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4050 – €6300Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6300Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Swifterbant gebruikt pakweg 1330 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €280 tot €330. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €145 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€748
Buitenlucht2500kWh€494€254
Bodemwarmte1700kWh€344€404
Hybride1350 kWh + 475 M3€531€217

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Swifterbant?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dronten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Dronten. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.dronten.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Swifterbant. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot plusminus €2300. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Swifterbant (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-200 E+I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 22 Set (232953)17 KW€3500,-
Eco DesignEco Fresh 4000 KW€1000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Swifterbant aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!